25 februari 2024

JAN KORENBERG GEWESTELIJK MARATHON KAMPIOEN

Jan-Korenberg-430x270

JAN KORENBERG GEWESTELIJK MARATHON KAMPIOEN

24 december, 2014

Jan Korenberg uit Kamperveen is dinsdag 23 december op ijsbaan De Scheg in Deventer gewestelijk marathonkampioen geworden van Gelderland en Overijssel. Hij won bij deze wedstrijd voor schaatsers uit de topdivisie, eerste divisie en de C de sprint van een kleine kopgroep die twee ronden voorsprong had op het peloton.

  Tweede werd zijn teamgenoot Henriek van Milligen uit Hierden en de derde plaats was voor Ruben Wieberdink uit Elburg.  Korenberg, die in de eerste divisie rijdt en zeer actief was in deze wedstrijd eiste zo ook de titel voor Overijssel op. Tweede werd topdivisieschaatser Erben Wennemars en de derde plaats was voor Kars Jansman uit Hellendoorn. De titel voor Gelderland ging naar Van Milligen, met Wieberdink als tweede en Bart Hoolwerf op de derde plek.

Overige uitslagen gewestelijk kampioenschap in Deventer

Dames Overijssel: 1. Brit van den Boogert,  2. Chantal Hendriks, 3.  Inge van Essen

Dames Gelderland: 1. Angela Nijkamp, 2.Annleen Zijl 3. Thirza Gorkink.

Bij de mannen M1 slaagde Kurt van de Nes er in zijn eentje in het peloton op een ronde achterstand te zetten. Hiermee werd hij gewestelijk kampioen en kampioen van Overijssel. Koeno  Mulder werd voor Overijssel tweede en Andre Bos derde. Harry Kamstra werd Gelders kampioen. Arno Broekhuis werd hier tweede en Marc den Besten derde.

Wil je meeschaatsen? word nu lid! en doe met ons mee.