Heb je zin in een dagje winters plezier voor het hele gezin? Kom dan op zaterdag 19 oktober naar ijsbaan De Scheg Deventer voor het IJSTIJD! Festival. Op en rond de ijsbaan is van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder een kidspersconferentie met topschaatsers, een spectaculaire demonstratie van FISE en Fire Star On Ice en als afsluiting een optreden van 4LIFE.

Natuurlijk kun je ook gewoon komen schaatsen, want dat is de basis van IJSTIJD! Het is weer tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! Overigens kan je schaatsen huren voor slechts €3,- bij schaatswinkel John Oude Wesselink.

Tijdens het IJSTIJD! Festival is er op ijsbaan De Scheg dus nog veel meer te beleven. Je kunt leren schaatsen met de slimme schaatsstoel van KPN, die je instructies van Sven Kramer doorgeeft. Er is muziek en er wordt spectaculair freestyle gedanst op het ijs. Je kunt er racen bij de Rabo Icebyk Races, of genieten van de Tonzon Silent Disco. Ook kan je jouw tofste sprongen laten zien op het springkussen, een kijkje nemen in de Rabo PinPin wervelwindcabine of opwarmen in de Tonzon Opwarmtent. Ook kan je kans maken op 1 van de 5 sets verstelbare noren van Fila Skates (t.w.v. €119,-) en kan je leuke prijzen winnen bij het KPN Rad van Fortuin. Er zijn dus genoeg leuke activiteiten voor jong en oud!

Kidspersconferentie
Na alle clinics en andere activiteiten op het ijs is er de kidspersconferentie. Hier hebben kinderen de mogelijkheid om vragen te stellen aan Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en de broers Michel & Ronald Mulder. Wil jij een vraag stellen aan jouw schaatsheld? Meld je hier aan!

Tickets
Het IJSTIJD! Festival in Deventer is voor kids t/m 12 jaar gratis.