14 april 2024

Marathon Nijmegen

Aleid Klompmaker

Hierbij even een verslagje van de marathon wedstrijd van 18-01-2014 in Nijmegen.

 

De spits werd afgebeten door de M1 rijders. Door de schaatsdip van André Klompmaker stond hier alleen Arnold Broekhuizen aan de start van DSO. Arnold had een heel goede avond en pakte samen met Kurt van Nes een ronde voorsprong. Hierna ging Kurt nog een keer maar toen had Arnold even de zuurstoftoevoer niet in orde waardoor hij niet meekon. Maar het leverde wel een mooie tweede plaats op. Waarschijnlijk komt die overwinning dit jaar ook nog wel.

 

Hierna was het de beurt aan de oudste groep masters. Hier reden Cock Kortlever en Sjaan Klompé mee. Jan stond vierde in het klassement en wilde dit graag veranderen. Hoewel Nijmegen zijn baan niet is bond hij toch de strijd aan. Maar jah, het werd toch een eindsprint en daar houdt hij niet zo van. Of liever gezegd dat kan hij niet zo goed. De armen, benen en schaatsen gingen alle kanten op maar meer dan een 7de plaats zat er niet in. Toch steeg hij naar de derde plaats in de algemene rangschikking. Dus een paar zoenen van de rondemiss zitten er nog steeds in en daar is het tenslotte om te doen.

 

Als laatste kwamen de heren C1 aan bod waar promotie naar de landelijke B rijders op het spel staat. Remon Wieberdink en Edwin Korenberg hadden voor de langebaan gekozen. Aleid Klompmaker strijdt voor promotie en had hier goede moed op. Temeer omdat hij de laatste wedstrijd had gewonnen met 2 ronden voorsprong. Een special coach was deze avond ingehuurd. De wedstrijd ging dan ook vanaf het begin helemaal op de kop. Aleid had niet de gehoopte topdag en zakte daardoor ook een plekje in het klassement. Promotie blijft nog in zicht maar het zal wel lastig worden.

Wil je meeschaatsen? word nu lid! en doe met ons mee.