16 juni 2024

Over ons

Hardrijden op de schaats in Epe                                                                  

Als het in de winter vriest en er is betrouwbaar ijs dan gaat bijna iedere Nederlander schaatsen. Maar weinigen schaatsen net zo hard als Gerard van Velde, Mark Tuitert, Sven Kramer of Ireen Wüst. Wil je net zo mooi, en misschien ook wel zo hard, dan is schaatsen echt iets voor jou.

Bij hardrijden draait het allemaal om de combinatie van techniek, uithoudingsvermogen, kracht en souplesse. Omdat een goede techniek de basis is, wordt vooral hier veel aandacht aan besteed door de gediplomeerde trainers van D.S.O. EPE.

Het schaaten gebeurt in de winter op de kunstijsbaan te Deventer. In de zomer is het mogelijk om bij D.S.O. aan je conditie te werken door middel van looptraining, wielrennen, skeeleren en circuittraining. Dit gebeurt in een vaste trainingsgroep.

Niet alleen de zomertrainingen maar ook de ijstrainingen zijn afwisselend. Bij sprinttraining oefen je de start met de eerste meters en bij duurtraining gaat het vooral om het rijden van zoveel  mogelijk rondjes. Iedere training werk je aan de schaatstechniek en conditie. De  basis snelheid wordt hiermee verhoogd.

Bij D.S.O. EPE kun je kiezen voor een licentie om mee te doen aan wedstrijden. De afstanden variëren van 100 meter tot 5 kilometer. Op deze manier kun je ontdekken waar jezelf goed in bent. Er zijn regelmatig trainingswedstrijden, clubwedstrijden  en interclub wedstrijden op andere banen zoals ijsbaan Kardinge Groningen, ijsbaan Twente in Enschede en ijsbaan Thialf Heerenveen.

afvalkoers Roberto

Marathon & recreatie

 

Marathon & Recreatie zijn twee vormen van schaatsen die in elkaars verlengde liggen. Het merendeel van deze sporters heeft het doel om veel kilometers te rijden. Dit ter voorbereiding op natuurijs tochten. Ook bestaat de mogelijkheid om met een licentie mee te doen aan regio marathons.

De trainingsgroepen zijn ingedeeld naar snelheid en ambitie. Zo train je altijd met mede schaatsers met hetzelfde niveau en snelheid.

Bij de ene groep staat het plezier voorop. De andere groep traint heel serieus voor verbetering van de techniek en snelheid.

logo-dso

Door Strijd Ontstaan ofwel D.S.O. is dé schaatsvereniging die in drie takken van de schaats sport actief is: hardrijden, marathon en recreatie. Uiteraard draait alles om schaatsen. Niet alleen in de winter zijn wij actief met het schaatsen.  Zomers verzorgen wij de droogtraining in de bossen rond Epe, racefietsen en skeeleren.

Schaatsen is een sport waar je zowel individueel als in groepsverband veel plezier aan kunt beleven. In wedstrijden bij hardrijden gaat het uiteraard om de individuele prestatie. Om tot die prestatie te komen zijn echter de trainingen in teamverband van essentieel belang. Zonder trainingsmaatjes word je zelf niet sterker.

Naast het trainen worden binnen D.S.O. ook neven activiteiten georganiseerd. Zo is er eens per jaar een familiedag en gaan de leden op trainingskamp.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de club, kijk dan op onze website: www.dso-epe.nl

Meer dan alleen schaatsen

Looptraining, Skeeleren, Mountainbiken, wielrennen, circuittraining en trimmen.

Looptraining in de zomer vanaf half mei tot de opening van de kunstijsbaan worden er rond de Renderklippen in Epe droog trainingen verzorgd door gediplomeerde trainers. deze avonden zijn op de maandag en beginnen om 18.45 uur.

skeeler

In de zomer wordt er skeelertraining gegeven op de skeelerbaan. Hier ligt hier het op de techniek van het schaatsen

 

Wil je meeschaatsen? word nu lid! en doe met ons mee.