14 april 2024

Nieuwsbrief K.N.S.B

Schreeuw je helden naar de Finish!
Thialf is nog niet helemaal klaar met verbouwen, maar wel klaar voor de ISU World Cup!

De vierde ISU World Cup van de schaatskalender is er weer een in Heerenveen. De Nederlandse schaatsers nemen het op tegen de internationale concurrentie van vrijdag 11 t/m zondag 13 december. Ben jij dat extra steuntje in de rug op Nederlandse bodem? Koop je ticket en moedig de schaatsers aan.

 

Langebaan evenementen in Thialf

11-13 dec 2015 | ISU World Cup 4

27-29 dec 2015 | KPN NK Afstanden & Mass Start

22-24 jan 2016 | KPN NK Allround & Sprint

11-13 mrt 2016 | ISU World Cup Finale

> Klik hier om kaarten te bestellen via schaatsen.nl/tickets
De KNSB op weg naar 2020: sportparticipatie
De schaatssport is hofleverancier van Olympische medailles. Natuurijs brengt Nederland in de ban van schaatsen. De KNSB wil samen met haar partners de prestaties en het plezier in de schaats- en skatesport borgen. De KNSB moet een forse bijstelling doen op haar positie en omvang, tegelijkertijd zijn er mooie resultaten gerealiseerd op de diverse ambities uit het strategisch plan Op weg naar 2020. Zo wil de KNSB dat het actief beoefenen van schaatsen en inline-skaten voor iedereen, overal een leven lang toegankelijk is en blijft. Hoe staat het ervoor met deze ambitie?
> Lees het volledige artikel op KNSB.nl
Veel voordelen voor actieve leden
Ben jij sportend lid of vrijwilliger bij een schaats- of inline-skatevereniging? Dat kan je je veel voordeel opleveren! Wat dacht je bijvoorbeeld van officiële nationale teamkleding met korting, of voorrang en korting op tickets voor topevenementen langebaan in Thialf? De KNSB vraagt haar verenigingen hun Actieve Leden bij de bond te registreren.
> Lees het volledige artikel op KNSB.nl
Onderzoek schaatssblessures
Help jij mee aan het onderzoek naar schaatsblessures? Het onderzoek is opgesteld door Janneke Blaauboer in opdracht voor haar opleiding Sportfysiotherapie. Zij verwacht meer inzicht te krijgen in het ontstaan van schaatsblessures en hoe vaak blessures zijn te voorkomen, specifiek in (verenigings-) trainingssituaties.
> Lees het volledige artikel op KNSB.nl
Schaatsen voor water kick-off 16 november
Maandag 16 november vindt de kick-off van Schaatsen voor Water plaats op ijsbaan Haarlem. Plan Nederland en de KNSB organiseren de landelijke actie Schaatsen voor Water. Duizenden basisschoolleerlingen laten zich tijdens deze sportieve uitdaging per geschaatst rondje sponsoren op de diverse kunstijsbanen in Nederland van 16 t/m 27 november. De opbrengsten gaan naar water- en sanitatieprojecten in Malawi.
> Lees het volledige artikel op KNSB.nl

Wil je meeschaatsen? word nu lid! en doe met ons mee.