29 februari 2024

NK jeugd marathon 22-2-2014 Hoorn

marathon

 

Zaterdag 22 februari was in Hoorn het NK jeugd marathon. Van DSO daar drie rijders aan de start. Bij de junioren A Jan Korenberg, bij de Junioren B Aleid Klompmaker en bij de junioren C Edwin Korenberg. Helaas net geen podium van een van de DSO junioren.

Jan reed bij de junioren A een wedstrijd van vijfentwintig ronden. Jan was in de wedstrijd erg actief en probeerde veel aan te vallen, maar helaas kwam hij niet weg uit het peloton. Na een boeiende wedstrijd, grotendeels door Jan gemaakt werd het alsnog een eindsprint, Jan eindigde in de sprint als zesde.

Bij de junioren B stond Aleid aan de start voor zijn NK marathon over 18 ronden. Het tempo lag de hele wedstrijd hoog en het was erg lastig om weg te komen. Na een aantal uitlooppogingen van andere rijders probeerde ook Aleid om weg te komen, maar zonder succes want ook hij kwam niet uit de greep van het peloton. Aleid werd uiteindelijk eenentwintigste.

Bij de junioren C deed Edwin mee, zijn wedstrijd over twaalf ronden. In de wedstrijd gebeurde niet veel tot er drie ronden voor het eind een kopgroep van zes schaatsers kwam, waaronder Edwin. Die zes rijders streden uiteindelijk om de Nederlandse titel. Edwin sprintte voor wat hij waard was maar miste op een paar cm het podium. Erg zuur, maar al met al is het een zeer geslaagd Nk.

Wil je meeschaatsen? word nu lid! en doe met ons mee.